Autosalon Brussel 2010: BMW Vision EfficientDynamics

BMW Vision EfficientDynamics
Naast al dat heftig geweld van de M divisie hadden ze bij de BMW ook nog oog voor het milieu. Het Vision EfficientDynamics concept stond centraal op de BMW stand.

We zagen deze Vision EfficientDynamics al eerder in Frankfurt, waar het ook vele lovende reacties kreeg vanwege zijn gewaagd design. Dit concept is een 2+2 sportcoupé met plug-in hybride technologie en combineert de prestaties van een M model met het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een kleine stadswagen. De BMW Vision sprint van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/u. Tegelijkertijd bedraagt het gemiddeld verbruik maar 3,76 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot komt op 99 gram per kilometer.

Geruchten melden dat deze wagen het productiestadium zal zien als de BMW M10, maar ik vrees ervoor dat ze het design niet zullen behouden. Desondanks is de combinatie van kracht enerzijds en milieuvriendelijkheid anderzijds een mooie begin van een nieuw tijdperk voor BMW.

BMW Vision EfficientDynamics

BMW Vision EfficientDynamics

BMW Vision EfficientDynamics

BMW Vision EfficientDynamics

BMW Vision EfficientDynamics

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2010: BMW Vision EfficientDynamics"

  1. Kristof L 25-01-2010 om 9:55

    De grote lijnen kunnen van mijn part wel behouden worden. Zeker de voorkant. Gewoon minder glas, geen blauw en een normale achterkant.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...