Volkswagen Passat CC R-Line
Een minpunt aan de Passat CC was ongetwijfeld dat hij maar vier passagiers kon herbergen, Volkswagen heeft nu echter een nieuwe achterbank voorzien die het maximaal aantal passagiers op vijf brengt.

De Volkswagen Passat CC zal optioneel met een nieuwe achterbank gekozen kunnen worden waar drie personen plaats kunnen nemen. Volkswagen doet dit omdat veel klanten een derde zitplaats achteraan een noodzaak vonden. In plaats van tussen de twee passagiers een console te plaatsen is er nu een extra zitplaats bijgekomen met de nodige voorzieningen zoals een driepuntsgordel en een hoofdsteun. De achterbank kan nu ook in twee delen opengeklapt worden, zodat het nog makkelijker is om dingen te transporteren. De achterbank met drie zitplaatsen kost 100 euro als optie.

De Passat CC is volgens Volkswagen een succes, ongeveer één op vijf klanten in Duitsland koos in 2009 voor de vierdeurs Comfort Coupé. Volgens Volkswagen hoeft dat marktaandeel niet te verbazen, gezien de technologische innovaties die de Passat CC biedt. Zo biedt Volkswagen onder andere erg efficiënte commonrail motoren met BlueTDI technologie die voldoen aan de EURO 6 emissienormen dankzij een systeem dat de uitstoot van NOx met 90 procent doet dalen. Ook de veiligheidsopties zoals “Lane Assist” en “DCC” blijken erg in trek.