Impressie: Citroen C3 Crosser

Citroen C3 Crosser
Peugeot heeft de 3008, maar Citroën beschikt nog niet over een kleine SUV. Een SUV op basis van de Citroën C3 lijkt een mogelijke oplossing.

Het leek Theophilus Chin geen slecht idee om op basis van de Citroën C3 een SUV te ontwerpen. Aangezien Peugeot al over de 3008 beschikt lijkt het plausibel dat ook Citroën een gelijkaardig model zal produceren in de toekomst. Voor de technologie zou het zelfs kunnen putten uit wat zusterbedrijf Mitsubishi met de Mitsubishi ASX heeft gepresteerd. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat de C3 Crosser op basis van de ASX gebouwd zal worden.

Onder de motorkap zouden onder andere de 1.6 benzine met 120 of 150 pk en de 1.6 diesel met 110 pk beschikbaar zijn, maar ook de keuze voor zwaardere motoren valt niet uit te sluiten. Standaard zullen de voorwielen van de C3 Crosser aangedreven worden, optioneel kan er gekozen worden voor vierwielaandrijving.

Citroen C3 Crosser

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: Citroën C3 Crosser"

  1. Kristof L 22-01-2010 om 12:17

    Ik ben fan!! Alsins mooier dan de C-crosser. Theeft iets sport-suv.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...