Kia Sportage nieuwe
Kia is druk bezig met het vernieuwen van haar gamma. De nieuwe Kia Sportage zal ofwel gelanceerd worden in Genève, ofwel in Seoel.

Dat Kia druk bezig is met de vernieuwing van haar gamma moge duidelijk wezen. Op korte tijd zagen we hier de nieuwe Cadenza, de Venga, de nieuwe Sorento en de facelift van de Cee’d en de Rio passeren. Nu was de Kia Sportage aan de beurt voor een vernieuwingskuur.

De afbeeldingen die je in dit artikel kan zien, zijn afkomstig van een Europees patentenbureau, waar de ontwerpen voor de nieuwe Sportage werden neergelegd. De volgende generatie Sportage speelt duidelijk op veilig, maar ziet er desalniettemin vlot uit. De wagen moet de concurrentie aangaan met onder meer de Ford Kuga, de Hyundai ix35, de Toyota RAV4 en de Volkswagen Tiguan. De koplampen van de Sportage hebben trouwens bijzonder veel weg van de laatstgenoemde.

De aandrijving zal onder meer geschieden door een 2.0 liter dieselmotor, die maximum 180 pk zou leveren. In België zal die wellicht beperkt worden tot 163 pk, omwille van fiscale redenen. Meer informatie volgt wellicht vanop het autosalon van Genève, of op dat van Seoel. (via WCF)