Opel Antwerpen sluit eind juni zijn deuren


Tijdens een bijzondere ondernemingsraad is bekend geworden dat Opel Antwerpen eind juni zijn deuren zal sluiten.

In een brief die is meegegeven aan het personeel staat dat de Antwerpse Opel-fabriek geen nieuw model krijgt toegewezen en dat het bedrijf van plan is om over te gaan tot een mogelijk collectief ontslag en mogelijke sluiting van de Antwerpse vestiging. De directie verwijst naar de nooit eerder geziene crisis en de algemene overcapaciteit van Opel.

Opel Antwerpen is al langer bedreigd, dit sinds het de nieuwe Astra niet toegewezen kreeg en het dus niet meer over een volumemodel kon beschikken. De hoop dat GM in Antwerpen een kleine Opel SUV zou produceren blijkt ook vals, als er al een kleine SUV komt zou die in Zuid-Korea geproduceerd worden. Bij Opel Antwerpen werken 2.600 mensen, hoeveel naakte ontslagen er zullen vallen is nog niet bekend. (Via: DeMorgen)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Opel Antwerpen sluit eind juni zijn deuren"

  1. BNNY 21-01-2010 om 11:19

    Jammer genoeg was dat onvermijdelijk. Toen ze de nieuwe Astra niet kregen was het duidelijk dat de fabriek geen toekomst meer had.

    Alweer een sociaal drama erbij

  2. PJS 21-01-2010 om 11:20

    Een Astra SUV bouwen had nog een optie geweest, maar het is blijkbaar te laat..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...