Spyshots: Lamborghini Jota test in de sneeuw

Lamborghini Jota spyshots
Lamborghini is druk bezig met de opvolger van de Murciélago, het huidige topmodel. De wagen die Jota gedoopt werd, is gespot tijdens testsessies op een VAG testparcour in Scandinavië.

Deze Jota reed een hoop rondjes op hoge en lage snelheden bij een temperatuur van -25°C, om zo later geen problemen te krijgen als een klant met z’n Lambo een beetje in de sneeuw wil gaan spelen. Qua grootte verschilt de opvolger niet zoveel van het huidige model, we zien wel grotere luchtinlaten langs de zijkant. Vooraan vinden we een bumper in dezelfde stijl als die van de Estoque. Zodra er meer foto’s opduiken zullen we een beter beeld kunnen vormen, maar zoals we nu zien krijgen we geen totaal vernieuwend design zoals sommigen wel zouden willen.

Motorisch zouden er dan weer wel serieuze wijzigingen plaatsvinden. Het bekende zes-liter V12 blok is nog steeds paraat, de geruchtenmolen spreekt zelfs over 700pk. Momenteel is de LP670-4 SV de krachtigste, maar er is duidelijk nog potentieel over met dit blok. Zoals alle nieuwe modellen wordt er sterk gefocust op gewichtsbesparing door het vakkundig gebruik van metalen, zo krijgt deze Jota een ASF – Aluminum Space Frame –  en worden de deurpanelen gemaakt van extra licht materiaal, zoals carbon. Zoals op-één-na alle Lamborghini’s zal deze ook vierwielaandrijving krijgen, maar hier spreken insiders van een volledig nieuw systeem, ontwikkeld door de specialisten van het Zweedse Haldex.

De onthulling voor deze krachtige Lamborghini is nog niet voor direct, want dit jaar zal de LP560-4 SV het levenslicht zien. Maar als de heren uit Sant’Agata zich aan hun voornemen houden van 1 nieuwe wagen per jaar te ontwikkelen dan kijken we al halsreikend uit naar 2011. (Via WR)

Lamborghini Jota spyshots

Lamborghini Jota spyshots

Lamborghini Jota spyshots

Lamborghini Jota spyshots

Lamborghini Jota spyshots

Lamborghini Jota spyshots

Lamborghini Jota spyshots

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...