Autosalon Brussel
Vanaf vandaag is het Autosalon van Brussel open voor het publiek. Focus ligt dit jaar vooral op innovatie en groene technologie, en deze gaan verder dan enkel de auto’s. Er is namelijk een gratis iPhone/iTouch applicatie beschikbaar met alle informatie over het salon.

Hiermee heeft het Autosalon – volmondig European Motor Show Brussels – een digitale primeur. Het is namelijk de eerste keer dat de organisatie van een autosalon een iPhone applicatie laat ontwikkelen. De applicatie is ontwikkeld door Appstrakt, een specialist dat eerder al soortgelijke applicaties maakte voor I Love Techno en Rock Werchter.

Het programma is een ideale gids doorheen het beursbezoek. Op de startpagina vinden we het laatste nieuws omtrent het salon, zodat je geen enkele première moet missen. Daarnaast is er een overzichtelijke map waarop je handig kan inzoomen op elke stand. Zo kan je direct te weten komen wie er exposeert en wat er te zien is. Omgekeerd kan het ook, via de volledige exposantenlijst. Ook is er een lijst met POI (Point Of Interest) zoals we kennen van de GPS. Zo weet je direct waar de dichtstbijzijnde drankstand, toiletten of nooduitgang zich bevinden.

De applicatie werkt volledig zonder internetverbinding, uitgezonderd het nieuwsoverzicht. De applicatie is te vinden in de AppStore en is bovendien beschikbaar in 3 talen, Nederlands, Frans en Engels. Verder willen we ook nog even melden dat uw favoriete Autonieuws site GroenLicht.be ook eenvoudig te bereiken valt met eender welke smartphone, je wordt automatisch doorgestuurd naar de mobiele versie van de website. (Via: DutchCowboys)