Audi E-Tron basis voor toekomstige Audi R4?


Volgens bronnen zou de E-Tron die in Detroit werd voorgesteld de basis vormen voor een toekomstige Audi R4.

Het laatste E-Tron Concept deed ons denken aan de Audi R8 en daar is volgens sommige bronnen een goede reden voor. Het conceptmodel dat in Detroit werd onthuld zou namelijk dienst doen als basis voor een toekomstige Audi R4 die zich in het Audi-gamma tussen de Audi TT en R8 zou moeten nestelen. De R4 zou niet enkel met een elektrische aandrijflijn worden verkocht, de R4 zou een wijd motorgamma ter beschikking krijgen.

De Audi E-Tron die in Detroit werd voorgesteld beschikt over twee elektromotoren die samen 204 pk en 2.750 Nm koppel genereren waardoor de E-Tron van 0 naar 100 km/u sprint in 5,9 seconden. De E-Tron heeft een topsnelheid van 200 km/u en een actieradius van 250 km. De E-Tron die we in Frankfurt zagen kon over vier elektromotoren beschikken die samen voor 313 paarden zorgden, maar hoe zou een benzineversie eruit zien?

De bronnen verwachten dat de zescilinder uit de Audi S4 plaats zal nemen in de Audi R4, deze V6 beschikt over 333 pk en 440 Nm koppel en ligt daarmee voldoende onder de 420 paarden van de R8. Ten opzichte van de TT RS zou de R4 zich kunnen differentiëren door de positionering van de motor, deze zou zich net als in de R8 achter de bestuurder bevinden. (Via: MotorAuthority)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...