Verkoop Rolls-Royce bleef stabiel in 2009

Rolls Royce Ghost
Rolls-Royce heeft een goed jaar achter de rug. Ondanks de crisis bleef de verkoop goed lopen en werden soortgelijke cijfers als in 2008 behaald.

Vorig jaar heeft Rolls Royce 1.002 wagens aan de man gebracht, voornamelijk de Phantom in zijn sedanuitvoering en de Phantom met verlengde wielbasis. De cabriovariant is minder populair, maar dat zullen eigenaars alvast opnemen als exclusiviteit? 33% van alle verkochte Rolls’ ging naar Amerika, waarna Groot-Brittannië en de Verenigde Arabische Emiraten de voornamelijke afzetgebieden zijn. De best verkopende dealer is logischerwijs dan ook die van Londen, gevolg door de vestigingen in Dubai en Beverly Hills.

De productie van de nieuwe Ghost is reeds gestart, want in december 2009 werden er al 150 geleverd. Met deze instapper willen de heren van Rolls-Royce proberen een nieuw publiek aan te spreken, en dat lijkt hen ook te lukken. Zo’n 85% van de Ghost-kopers is een nieuwe klant. De orderboeken zitten vol tot eind april, dus we kunnen toch wel spreken van een succes.

Over Belgische cijfers is jammer genoeg niets bekend, maar we hopen dat toch wat Belgen de weg vinden naar het nieuwe Belgisch Rolls Royce dealer. Al deze luxe heeft wel een stevige prijs, voor de Ghost betaal je hier 260.000 euro, voor een Phantom 390.000 euro en voor de coupé tel je nog eens 50.000 euro extra neer. Topmodel is de Phantom Drophead Coupe voor 456.000 euro. (Via: Autoweek)

Rolls Royce Ghost

Deel dit bericht:

1 reactie op "Verkoop Rolls-Royce bleef stabiel in 2009"

  1. rr 15-01-2010 om 18:37

    mooie auto

Reageer

Reactie aan het plaatsen...