Nieuw Audi E-Tron Concept in Detroit

Audi E-Tron Concept Detroit
Audi heeft op het autosalon van Detroit een nieuwe variant van de E-Tron Concept voorgesteld.

Het nieuwe conceptmodel van de Audi E-Tron is 3,93 meter lang, 1,78 meter breed en 1,22 meter hoog en biedt plaats voor twee personen. De E-Tron die in Detroit staat weegt maar 1.350 kilogram en beschikt over twee elektromotoren die samen 204 pk en 2.750 Nm koppel genereren. Hierdoor sprint de E-Tron van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden. Ook de tussensprint van 60 naar 120 km/u is memorabel: de E-Tron heeft hier amper 5,1 seconden voor nodig. De topsnelheid ligt op 200 km/u.

Ten opzichte van het conceptmodel dat we in Frankfurt zagen is de E-Tron 250 kilogram lichter geworden maar daarvoor zijn onder andere twee elektromotoren gesneuveld. De Frankfurter E-Tron kon over vier elektromotoren (313 pk) beschikken en deed de sprint van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden. Door het lagere gewicht, de korte wielbasis en een perfecte 40:60 gewichtsverdeling is de E-Tron die in Detroit werd voorgesteld echter nog wendbaarder en dynamischer dan zijn voorganger.

De energie nodig om de elektromotoren aan te drijven wordt opgeslagen in verschillende Lithium-ion batterijen die samen 45 kilowattuur energie kunnen opslaan. Dat is in principe voldoende voor een actieradius van 250 km. Het opladen van de batterij kan thuis via de conventionele 230V stekker en neemt zo’n 11 uur in beslag, via een 400V lader kan de batterij echter in 2 uur opgeladen worden. De E-Tron beschikt daarnaast ook over een systeem voor energierecuperatie dat de batterijen oplaadt bij het remmen en zo de elektrische systemen voedt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...