Onthuld: Peugeot SR1 Concept

Peugeot SR1 Concept
Peugeot heeft de Peugeot SR1 Concept onthuld, een Cabrio die de toekomstige designtaal van het Franse merk moet tonen.

De Peugeot SR1 Concept is een “Grand Touring Car“, een Cabrio GT met vloeiende lijnen en een lange motorkap. Opvallend is dat Peugeot voor het ontwerp van de SR1 Concept niet heeft teruggegrepen naar de bestaande designkenmerken van het Franse merk. De SR1 Concept toont dan ook duidelijk de richting die Peugeot wil inslaan voor de styling van de toekomstige modellen. De SR1 beschikt over een hard top en er prijkt ook een nieuw Peugeot logo op het concept.

De Peugeot SR1 Concept is een 2+1 zitter, vooraan is er plaats voor twee personen en achter de voorste passagiers kan een derde persoon plaatsnemen. Uniek is dat in ieder geval, de middenconsole kan naar voren geschoven worden om de toegang naar deze zitplaats te vereenvoudigen. Het interieur mengt verschillende kleuren en materialen zoals hout, leder, nikkel en chroom tot een vloeiend geheel. Er werd verder ook veel aandacht besteed aan het instrumentenpaneel dat erg futuristisch oogt. In de middenconsole zit verder ook een klokje verwerkt dat uit de wagen gehaald kan worden en om de pols gedragen kan worden. Very Galibier..

Voor de aandrijving van de SR1 Concept heeft Peugeot gekozen voor de HYbrid4 technologie dat in 2011 in de Peugeot 3008 gelanceerd zal worden. De voorwielen worden aangedreven door een 1.6 turbobenzine met 218 pk, terwijl de achterwielen worden aangedreven door een 70 pk sterke elektromotor. Simultaan zorgen deze voor een totaal vermogen van 313 pk. In elektrische modus kent de SR1 Concept logischerwijs geen CO2-uitstoot, het gemiddeld verbruik in de gecombineerde cyclus bedraagt 4,9 liter per 100 kilometer wat overeen komt met een uitstoot van 119 gram CO2 per kilometer.

Peugeot zal de SR1 Concept voorstellen op het autosalon van Genève in maart.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Onthuld: Peugeot SR1 Concept"

 1. Bob S 09-01-2010 om 16:43

  Peugeot heeft altijd wel mooie concepten, maar ik vraag me echt af waarom ze die nooit make!

 2. poan 09-01-2010 om 22:02

  Dit is een zeer mooi concept!
  Heeft wat gelijkenissen met aston martin.

 3. Stef 19-05-2010 om 21:25

  Eindelijk een bloedmooie sportwagen waar een papa met zijn vrouwtje en hun kindje mee kunnen rondtoeren. Bij andere sportieve coupés moet er steeds iemand thuis blijven. Als dit geproduceerd wordt, is dit sowieso een commerciële topper. Porsche moet oppassen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...