BMW 1-Reeks Tii
De geruchtenmolen rond de komst van een M-versie van de BMW 1-Reeks draait terug op volle toeren, volgens bronnen zal de wagen in 2011 op de markt komen.

UPDATE: De BMW 1-Reeks M Coupé is officieel!

Volgens het Britse Autocar wil BMW in 2011 een M-versie van de BMW 1-Reeks Coupé lanceren, de M1 moet een betaalbaar M-model worden en zal moeten concurreren met een toekomstige Audi RS3. Onder de motorkap zullen we een twin turbo 3-liter zes-in-lijn benzinemotor vinden met 350 pk en 405 Nm koppel. Autocar waagt zich ook al aan een richtprijs: de M1 zal over de toonbank gaan vanaf 42.500 euro.

De BMW M1 zal zo’n 1.500 kilogram wegen en zal dankzij de 350 paarden van 0 naar 100 km/u sprinten in minder dan 5 seconden. De wagen zal daarnaast uitgerust worden met de milieuvriendelijke EfficientDynamics systemen, zo krijgt de wagen een Start/Stop-systeem en zal de remenergie worden gerecupereerd.

De M1 zal zijn platform delen met de 1-Reeks Coupé, de M-ingenieurs zorgen echter voor een nieuwe ophanging, nieuwe veerpoten en nieuwe dempers. Zo wil BMW de M1 een stuk dynamischer maken dan de standaard 135i. De buitenkant zal ook een M-kuur krijgen met een nieuwe spoiler vooraan, uitgeklopte wielkasten, een spoiler achteraan en vier verchroomde uitlaatpijpen. (Via: BMWBlog)