Toch geen Devon GTX


Het zag ernaar uit dat de Devon GTX de eerste supercar uit Amerika ging worden die waardig was aan de Europese Lamborghini’s en Ferrari’s.

Het jammere is weliswaar dat de Devon GTX gebouwd is op basis van de Dodge Viper. Echt jammer is dat op zich niet, maar als je weet dat de Dodge Viper niet langer geproduceerd wordt, kan je ongetwijfeld ook afleiden dan de Devon GTX er ook niet komt. De Devon GTX zou in het begin van dit jaar geleverd worden en er zouden 36 stuks geproduceerd worden, die elk een half miljoen dollar gingen kosten.

De wagen levert maar liefst 650 paarden, die uit een 8.4 l (!) grote V10-motor gehaald worden. De motor diende zo groot te zijn, omdat Devon Motorworks ervoor koos de motor op een natuurlijke manier te aspireren. Bovendien speelde Devon Motorworks met het inlaatsysteem, waardoor er 650 pk uit de motor komt. Van versnelling veranderen gebeurt aan de hand van een manuele zesbak.

Het design komt van de hand van voormalig Ford-werknemer Daniel Paulin. De wagen is volledig uit carbon vervaardigd. Binnenin zijn onder andere de zetels versterkt met carbon en overal in het interieur zijn er chroomaccenten terug te vinden. De vleugeldeuren moeten duidelijk maken dat het wel degelijk om een supercar en niet om een doorsnee muscle car gaat. (via eGM)

Devon GTX

Deel dit bericht:

1 reactie op "Toch geen Devon GTX"

  1. poan 09-01-2010 om 22:05

    HAHA. Er is tegenwoordig al dating reclame op groenlicht.be ook!
    “Vind je zielverwant”

    Mooie wagen trouwens.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...