Spyshots: Porsche Cayenne 2010

Porsche Cayenne 2010 spyshots
We hadden al een goed beeld van de grootste Porsche, maar nu zijn er foto’s opgedoken van een exemplaar zonder enige camouflage.

We hadden al sterk gecamoufleerde beelden, minder sterke en nu dus camouflageloze foto’s. De Cayenne is een beetje gekrompen, maar moet niet onderdoen voor zijn SUV collega’s. Hoofddoel van deze tweede generatie was vooral het gewicht beperken. Zo werd er meer dan 160kg bespaard dankzij het gebruik van lichtere materialen voor de deuren en gewichtsbesparingen bij het motorblok. Het gewicht van de nieuwe Cayenne zou zo slechts 2 ton worden, wat relatief aanvaardbaar is voor dit type wagen.

Motorisch gezien is er ook wat nieuws, want de Cayenne zal de eerste hybride worden die Stuttgart zelf levert. Ook de andere motoren kregen bijles inzake CO2-uitstoot en verbruik. Optische veranderingen zijn de LED’s vooraan en de herziening van de voorbumper. Ook is de wagen een beetje meer uitgelijnd, zodat hij smaller lijkt. Binnenin heeft het interieur een update gekregen, gebaseerd op dat van de Panamera. We verwachten deze nieuwe Cayenne in Genève. (Via AC)

Porsche Cayenne 2010 spyshots

Porsche Cayenne 2010 spyshots

Porsche Cayenne 2010 spyshots

Porsche Cayenne 2010 spyshots

Deel dit bericht:

3 reacties op "Spyshots: Porsche Cayenne 2010"

 1. martin 09-01-2010 om 18:25

  Moest er geen Porsche-logo op staan ,men zou denken aan een of andere goedkope japanner.
  Sorry ,voor een merk met zulke pedigree was er wel wat beters te verwachten.

 2. SSq 09-01-2010 om 19:50

  het is en blijft gedrocht…

  een aap met gouden ring is en blijft een lelijk ding.
  Maar wie ligt er nu wakker van? Iedereen weet dat Cayenne Porsches grootste melkkoe is. Erbij horen is een must. Echter, smaak is een optie.

 3. hpn 10-01-2010 om 18:42

  lijkt inderdaad een Japans product (Subaru). De Q5 lijkt trouwens op een Koreaan.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...