Elektrische Fiat 500 heeft actieradius van 240 km

Fiat 500
Op het autosalon van Detroit zal Fiat een elektrisch aangedreven versie van de Fiat 500 voorstellen, de actieradius zou 240 km bedragen.

De elektrische Fiat 500 gebruikt gelijkaardige techniek als de MINI E van BMW, de elektrische 500 wordt zuiver als concept onthuld en er zijn niet direct plannen om de wagen ook effectief in productie te nemen. Voor de aandrijflijn wordt gebruik gemaakt van 5.000 batterijcellen die ervoor zullen zorgen dat de actieradius 240 km zal bedragen. Het rijbereik wordt onder andere ook verbeterd door de remenergie te recupereren en dankzij enkele aerodynamische aanpassingen. De batterijen volledig opladen aan een conventioneel stopcontact zou ongeveer 10 uur in beslag nemen.

De elektrische 500 zou door de batterijen wel een stuk zwaarder worden dan een 500 met verbrandingsmotor, de sprint van 0 naar 100 km/u zou echter wel in een aanvaardbare 10 seconden voltooid kunnen worden. De lancering van een elektrische 500 op het autosalon van Detroit maakt deel uit van de marketingcampagne van Fiat voor de Verenigde Staten. De Fiat-Groep zal er dankzij de overname van Chrysler namelijk terug voet aan wal zetten. Het eerste model dat geïntroduceerd zal worden is de 500 Abarth, later wordt ook de volledige Fiat 500 line-up in de Verenigde Staten gelanceerd. (Via: AutoExpress)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...