Porsche aan de driecilinders?


Allemaal leuk en wel zo’n Porsche Boxster Spyder, maar aangezien Porsche aan enkele milieunormen moet voldoen, zou het merk met een geblazen driecilinder op de markt komen.

Porsche kreeg immers de opdracht van de Europese overheid om haar wagenpark milieuvriendelijker te maken. In de zoektocht naar dat milieuvriendelijke wagenpark, zou het wel eens kunnen zijn dat porsche zal moeten kiezen voor drie cilinders in plaats van zes. Die driecilinder motor zou nog steeds om en bij de 180 paarden produceren, wat te danken is aan een turbo.

Door deze ingreep hoopt Porsche een CO2-uitstoot van 180 gram per kilometer te bereiken. Of dat genoeg zal zijn om de Europese Overheid tevreden te houden, is een andere vraag. Het is namelijk zo dat kleinere fabrikanten – en met zo’n 300.000 stuks per jaar behoort Porsche daartoe – hun uitstoot met 25% moeten terugdringen tegen 2012. Echt veel moeite heeft Porsche daar de laatste jaren niet ingestoken, dus het valt nog af te wachten wat er tegen 2012 zal behaald worden. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...