Nieuwe Ford Focus in Detroit?


De nieuwe Ford Focus laat een tijdje op zich wachten, maar het ziet er naar uit dat in Detroit de volgende generatie van de Focus voorgesteld zal worden.

Deze Ford Focus zou de derde generatie Focus zijn die Ford maakt. Hoe de wagen er precies zal uitzien, is nog niet direct geweten, maar de afbeelding hierboven geeft een combinatie weer van de eigenschappen van de Ford Focus en de design-taal van Ford. In tegenstelling tot wat we eerder schreven, zal de Focus wellicht op het platform van de huidige Mondeo staan en niet op het platform dat hij nu heeft. De nieuwe Ford Focus zou dus wat groter kunnen worden dan hij al is. De rij-eigenschappen zouden er ook op verbeteren.

De kleinste motor die je in je Ford Focus zal kunnen leggen – schrik niet – is een 1.0 liter motor, die een turbo opgeschroefd kreeg. Het vermogen komt neer op 89 pk. De meest gekochte motoren zullen weliswaar op basis van de 1.6 liter turbomotor gemaakt zijn, met een vermogen van 148 of 178 pk.

Het gamma van de dieselmotoren verandert licht, zo zal er een nieuwe 1.6 liter TDCi motor bijkomen, die 128 pk levert en een 2.0 liter dieselmotor met een vermogen van 168 of 197 pk. Alle motoren zullen standaard met een manuele versnellingsbak komen, maar een versnellingsbak met dubbele koppeling is ook verkrijgbaar. Standaard wordt elke Focus met een start/stop-systeem uitgerust. Gezien het enorme succes van de Ford Focus RS, komt er – op termijn – wellicht ook een RS-versie op basis van de nieuwe Focus. (via AE)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe Ford Focus in Detroit?"

  1. Buyck 06-01-2010 om 13:21

    In één woord… “prachtig”. Zeer geslaagde opvolger laat maar komen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...