Saab update: Spyker nog steeds enige bieder

Saab 9-5
De perikelen rond Saab zijn nog steeds niet voorbij, ondanks de verstreken deadline van 31 december wordt er nog steeds onderhandeld om het Zweedse merk.

GM wil Saab duidelijk niet samen met Pontiac en Saturn afvoeren en blijft onderhandelen met het Nederlandse Spyker over de overname van het Zweedse merk. De deadline voor het definitieve overnamebod werd daarom ook verplaatst, nu moet er ten laatste tegen donderdag 7 januari een akkoord bereikt worden. Details over de laatste onderhandelingen zijn er nog niet, wel staat GM open voor het aanbod en is Spyker erg optimistisch. Zo optimistisch zelfs dat het al aan een toekomstig productplan denkt voor Saab.

Zo wil Spyker de 9-3, 9-5 en 9-4X produceren, de 9-1 stadswagen zou pas later aan bod komen als het merk voldoende middelen heeft om deze wagen verder te ontwikkelen en te lanceren. De HQ van Saab zou samen met de productie van de 9-3 en 9-5 in Zweden blijven. De 9-4X zou in een GM fabriek in Mexico gebouwd worden. Het bod dat Spyker deze week zal uitbrengen is de derde poging om aan de eisen van GM te voldoen, gezien de deadline van 7 januari zou nog deze week zekerheid moeten zijn over de toekomst van het Zweedse merk. (Via: MotorAuthority)

Saab 9-4X

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...