Officieel: Cadillac CTS-V Coupe

Cadillac CTS-V Coupe
Cadillac heeft de officiële details en foto’s vrijgegeven van de Cadillac CTS-V Coupé, onder de motorkap vinden we een 556 pk sterke V8.

Cadillac zal de CTS-V Coupé volgende week voorstellen op het autosalon van Detroit. De toekomstige concurrent voor de BMW M3 en Audi S5 beschikt over de 556 pk sterke V8 uit de CTS-V Sedan en een maximaal koppel van 747 Nm. Daardoor sprint de CTS-V van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconden, het vermogen wordt via een manuele of automatische zesbak naar de achterwielen gestuurd.

Technisch gezien is de CTS-V Coupé identiek aan de Sedan, ze delen hetzelfde platform en de wielbasis is even lang, wel staat de Coupé achteraan op iets bredere banden om nog betere wendbaarheid te realiseren. De Coupé is daarnaast ook iets lichter dan de Sedan. De CTS-V beschikt over Magnetic Ride Control, dankzij deze magnetische ophanging kan de bestuurder kiezen tussen een Tour en Sport instelling. De CTS-V staat op 19″ lichtmetaal met Michelin Pilot Sport PS2 rubber en extra krachtige Brembo remmen.

Binnenin vinden we Recaro kuipstoelen die op 14 manieren kunnen aangepast worden, een GPS-systeem met pop-up LCD scherm, Bluetooth en USB connectiviteit en een 40 GB grote harde schijf voor het opslaan muziek en kaarten. De CTS-V Coupé is bij gebrek aan een Belgische importeur niet rechtstreeks beschikbaar in België, in Amerika kost de CTS-V Coupé 60.000 dollar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...