Dacia, betrouwbaarheid ten top


Uit een Frans consumentenonderzoek is gebleken dat het budgetmerk van Renault, Dacia één van de betrouwbaarste automerken is.

Het Roemeense Dacia behaalde in het jaarlijkse onderzoek de derde plaats met 92,61% tevredenheid, met voor Dacia enkel het Japanse Daihatsu (96,02%) en Lexus (94,13%) op 1 en 2. Beide merken behoren tot dezelfde Toyotagroep. Best opmerkelijke resultaten dus, aangezien we er de premiummerken uit Duitsland niet terugvinden. Dacia behaalde ook de eerste plaats inzake onderhoudskosten. Zo berekende men de jaarlijkse kost voor onderhoud en reparatie op slechts 130 euro, waar zijn directe achtervolgers Mazda en Ford blijven steken op 230 euro.

Het budgetmerk van Renault bouwt goedkope maar toch comfortabele wagen, die duidelijk betrouwbaar blijken te zijn. De instapper is de Logan, een ruime klassieke gezinswagen die hier  beschikbaar is vanaf 7.500 euro, een ongeziene prijs. Het oorspronkelijke doel van Renault was met Dacia de markt in groeilanden als Oost-Europa, Noord-Afrika en Zuid-Amerika aan te spreken, maar ze zijn ondertussen ook redelijk populair in West-Europa. Zo verkiezen veel consumenten een nieuwe Dacia te kopen in de plaats van een tweedehandswagen. In november 2009 werden er nog 53.000 Dacia’s ingeschreven in Frankrijk, wat een stijging met 100% betekende.

De populairteit heeft als gevolg dat het Roemeense automerk zijn modellengamma heeft uitbreid met de monovolume Logan MCV en de hatchback Sandera. Ook de Sandero Stepway maakte zijn opwachting in het gamma en de toekomst brengt ons ook nog de Duster, de ultieme budget-SUV. (Via Money.ro)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...