Nieuwe instapper voor de Toyota iQ


Er werd Toyota’s kleinste telg wel eens verweten dat hij nogal duur uitkwam, maar daar komt nu een einde aan. Er komt een nieuw basismodel met de naam Access, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Een kale iQ had je vroeger vanaf 12.100 euro, wat best veel is voor 2 stoelen en een beetje kofferruimte. Met de komt van de Access-uitvoering zakt die prijs tot de verleidelijke 11.700 euro. Om deze uitvoering toch nog aantrekkelijk genoeg te maken voor wie een pittige stadswagen zoekt krijg je standaard alle noodzakelijke veiligheidssystemen zoals ABS, tractiecontrole, verschillende airbags en stabiliteitscontrole. Ook aan de gadgets wordt er niet gesnoeid. Zo heb je nog steeds centrale deurvergrendeling (inclusief afstandsbediening), een degelijke cdspeler die vlot overweg kan met MP3’s, voice-control en elektrisch bedienbare spiegels.

Het verschil tussen het Access uitrustingsniveau en het Comfort uitrustingsniveau is goed voor €1.290, voor dat geld krijg je er een lederen stuurwiel en versnellingspook, airco en 15″ lichtmetaal bovenop. Qua motorisatie is er geen verschil, beiden hebben de 68pk sterke 1.0l benzinemotor die uitermate milieuvriendelijk is, getuige de gemiddelde uitstoot van 99 gram/km en het verbruik van 4,3l per 100km. Interesse in deze IQ Access? Informeer dan even bij de Toyotadealer, of wacht nog even tot het Autosalon van Brussel voor de aantrekkelijke saloncondities. (Via Autowereld)

Een volledige rijtest van de Toyota iQ vind je hier.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe instapper voor de Toyota iQ"

  1. De Baets Niels 05-01-2010 om 21:37

    Aantrekkelijke prijs, dat weet ik toch niet, zo’n klein autootje en nog 12000 euro.

    Ik rijd met een hyundai i20 voor 12500 euro, een Lounge editie met i-pack, dwz airco, centrale deurvergrendeling met twee afstandsbedieningen, lederen stuurwiel en versnellingspook, spiegels en deurklinken meegespoten, …
    en nog eens deftig genoeg plaats voor zeker twee mensen achteraan 🙂
    en imo ziet hij er nog een pak beter uit.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...