Mazda RX-7 herleeft?


Er gaan geruchten de ronde dat Mazda de gelauwerde RX-7 nieuw leven zou inblazen en de RX-8 geen vervolg zou geven.

De Mazda RX-8 was een revolutionaire wagen, die gebruik maakte van enkele dingen die bijzonder ongewoon zijn. Zo had de wagen bijvoorbeeld kleine suicide-doors achteraan, die het instappen gemakkelijker maakten, maar waardoor de wagen toch een sportwagen bleef. Verder was het gebruik van een wankel-motor ook niet direct een alledaags iets, krachtig was hij zeker. Of de RX-7 de RX-8 zal vervangen of gewoon het gamma verder zal aanvullen, is nog niet geweten. De volgende generatie RX-8 zou gebaseerd zijn op het Furai Concept, dat hierboven staat afgebeeld.

Tegen het einde van 2011 zou Mazda deze nieuwe RX-7 voorstellen, want tegen 2012 verwacht het merk een wederopstanding van de markt, wat de consument ertoe moet aanzetten sportmodellen te kopen. De nieuwe RX-7 wordt verwacht ongeveer 250 pk te produceren en ongeveer €23.000 te kosten. 2011 is weliswaar nog veraf, dus er kan nog veel gebeuren. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Mazda RX-7 herleeft?"

 1. XliljeezyX 29-12-2009 om 14:41

  Mazda Furai concept, blijft een waanzinnige auto!
  De laaste RX-7 en RX-8 zien er zeker niet slecht uit. en hebben een goed weg gedrag. hopelijk wordt het eindelijk een goed betaalbaare auto.

 2. Kristof 29-12-2009 om 16:41

  Voor 23.000 euro koop ik de auto zoals hierboven afgebeeld.
  Maar denk niet dat die in die vorm zal verschijnen …

 3. XliljeezyX 30-12-2009 om 14:52

  Jammer genoeg niet..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...