Audi bevestigt komst Q5 Hybride in 2011

Audi Q5
Audi gaat fors investeren in de toekomst, het Duitse merk wil de komende drie jaar 7,3 miljard euro investeren. Daarnaast wil het merk in 2011 de Audi Q5 Hybride lanceren.

Tegen 2015 wil Audi zijn product portfolio uitbreiden van 34 naar 42 modellen en daarvoor wil het 5,9 miljard of 80% van zijn investeringen gebruiken. Het geld zal gebruikt worden voor verdere productontwikkeling, het optimaliseren van conventionele aandrijflijnen en de ontwikkeling van elektrische en hybride modellen. “Met onze geplande investeringen in nieuwe producten en mobiliteitsconcepten, waaronder elektrische aandrijving, bouwen we de basis voor Audi’s toekomstige groei,” verwoordt Axel Strotbek het, Financieel verantwoordelijke bij Audi.

Volgend jaar zal Audi 4 nieuwe modellen op de markt lanceren, in 2010 worden de Audi A1, A7, A8 en R8 Spyder aan het portfolio van Audi gevoegd. Tegen het einde van 2010, waarschijnlijk op het autosalon van Parijs, zal Audi de Q5 Hybride onthullen. De Q5 Hybride zal vanaf begin 2011 bij de dealers staan.

Ook de fabrieken worden niet vergeten, tussen 2009 en 2012 wil Audi 3,8 miljard investeren in de fabrieken van Ingolstadt en Neckarsulm. Zo wil het de Duitse faciliteiten onder andere technologisch opwaarderen. 2,5 miljard euro gaat naar de fabriek in Ingolstadt, 1,3 miljard euro naar de fabriek in Neckarsulm. In Ingolstadt komt een nieuwe transmissie en emissie centrum en zal er geïnvesteerd worden in persmachines voor de Audi A1 en productiefaciliteiten voor de A3 en A4. In Neckarsulm wordt geïnvesteerd in de productiefaciliteiten voor de A6, A7 en A8.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi bevestigt komst Q5 Hybride in 2011"

  1. Marc 31-12-2009 om 15:54

    Interessant, lijkt me geen slechte vervanger voor onze RX450h, we zijn namelijk op zoek naar iets kleiner..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...