Lamborghini Gallardo LP570-4 SV
Volgens bronnen werkt Lamborghini aan een SV-versie van de Lamborghini Gallardo LP560-4, onthulling zou gepland zijn voor het autosalon van Genève.

De Gallardo LP560-4 is momenteel al beschikbaar in drie verschillende versies: de LP550-2 Valentino Balboni, de LP560-4 Spyder en de ‘standaard’ LP560-4. Waarbij het suffix ‘-4’ staat voor vierwielaandrijving en het suffix ‘-2’ voor achterwielaandrijving. Volgens het Team Speed forum krijgen een reeks VIP’s in Januari een preview van de high-performance LP570-4 SV te zien. De uiteindelijke onthulling zou pas op het autosalon van Genève in maart voorzien zijn.

Lamborghini zelf zwijgt nog in alle toonaarden, maar volgens interne bronnen zou de Gallardo de klassieke SV-kuur ondergaan. Zo zal de wagen genieten van een lager gewicht dankzij een gestript interieur, zal de Gallardo SV over 10 extra paarden beschikken en zal de wagen uitgerust worden met carbon-ceramische remmen, een nieuwe voorspoiler en een grote achterspoiler. Naast deze snelle Gallardo met vierwielaandrijving zou Lamborghini ook aan een LP590-2 werken, met enkel achterwielaandrijving. De LP590-2 zou pas in 2011 onthuld worden. (Via: TeamSpeed)

Lamborghini Gallardo LP570-4 SV