Foto’s + Video: Ford Mustang GT 5.0 V8 412 Pk

Ford Mustang GT 5.0 V8
Ford heeft officiële foto’s en een video vrijgegeven van de nieuwe Ford Mustang GT die met 5-liter V8 uitgerust zal worden.

De 5-liter V8 zorgt voor 412 pk en 530 Nm koppel, respectievelijk 97 pk en 88 Nm meer dan de 4.6-liter V8 uit de vorige Mustang GT. Ondanks het gestegen vermogen is het verbruik gedaald van 10,2 naar 9,4 liter per 100 kilometer op de autosnelweg als je kiest voor de zestraps automaat. Wie voor een manuele zesbak kiest zal op de snelweg 9,8 liter verbruiken. Maar goed, je koopt natuurlijk geen Amerikaanse musclecar voor een laag verbruik, daar dienen Japanse hybrides voor.

Ford heeft ook de rijdynamiek van de Mustang verbeterd door een stijvere achterophanging en een nieuwe torsiestang te plaatsen. Optioneel kan er ook nog gekozen worden voor een Brembo remsysteem met unieke 19″ lichtmetalen velgen. Verder werd binnenin het instrumentenpaneel vernieuwd en zijn er drie nieuwe buitenkleuren beschikbaar: Yellow Blaze Tri-Coat, Race Red en Ingot Silver.

Ford zal de nieuwe Mustang voorstellen op het autosalon van Detroit in Januari. Geniet alvast van de video en de uitgebreide fotogalerij! (Via: WCF)Deel dit bericht:

2 reacties op "Foto’s + Video: Ford Mustang GT 5.0 V8 412 Pk"

  1. poan 28-12-2009 om 21:04

    eleanor!!

  2. XliljeezyX 28-12-2009 om 21:45

    Blegh, dat interieur!
    Wow! dat exterieur!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...