Gelekt: Ford Mustang 5.0 V8

Gelekt: Ford Mustang 5.0 V8
Op het autosalon van Detroit zal Ford de nieuwe Mustang voorstellen met een 5-liter V8 onder de motorkap. Wij hebben alvast de eerste beelden.

De topmotor uit de vorige Mustang was een 4.6-liter V8 met 315 pk, de huidige topmotor wordt een 5-liter V8 met 412 paarden onder de motorkap, het maximale koppel bedraagt 528 Nm. Naast de nieuwe V8 zal ook de basis V6-motor vernieuwd worden, de cilinderinhoud van de nieuwe V6 zal nu 3,7-liter en het totale vermogen zal neerkomen op 305 pk.

De nieuwe V8 motor beschikt over vier kleppen per cilinder en Ford’s nieuwste systeem voor variabele kleppentiming. Verder werd ook de uitlaat aangepast, werd de krukas sterker gemaakt en zijn de zuigers nu bestemd voor hogere prestaties. Klanten zullen kunnen kiezen tussen een zestraps automaat of een manuele zesbak. Het gemiddeld verbruik op de snelweg zou op 9,4 liter per 100 kilometer komen te liggen. Meer info krijgen we ongetwijfeld zodra het autosalon van Detroit van start gaat. (Via: MotorAuthority)

Gelekt: Ford Mustang 5.0 V8

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: Ford Mustang 5.0 V8"

  1. XliljeezyX 26-12-2009 om 15:47

    Heerlijk! Maar vindt het nog steeds te weinig power voor een Mustang! Tussen de 500 en 600 vind ik er meer bij passen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...