Impressie: Nieuwe Mercedes SL 2012


Tegen 2012 wil Mercedes een nieuwe Mercedes SL op de markt brengen, wij blikken alvast vooruit met behulp van een impressiefoto.

Uit verschillende spionagefoto’s kunnen we afleiden dat Mercedes werkt aan een opvolger van de Mercedes SL, met codenaam R231. De nieuwe SL werd gedeeltelijk samen met de nieuwe SLS AMG ontwikkeld. De nieuwe SL zal dus onderhuids erg veel technologie delen met de SLS AMG, zo zal de nieuwe SL hetzelfde aluminium spaceframe gebruiken waardoor de SL een stuk lichter zal worden dan voorheen.

Ook qua looks zal de nieuwe SL beïnvloed worden door de SLS AMG, zo zal de nieuwe SL bijna dezelfde klassieke neus krijgen als de SLS AMG. De koplampen worden volgens onze designer wel volledig anders, met invloeden van de F700 DiesOtto Concept die in 2007 in Frankfurt werd voorgesteld. In profiel zou de SL niet veel veranderen maar de algemene afmetingen zouden wel toenemen ten opzichte van de huidige generatie.

Onder de motorkap zullen zoals gebruikelijk enkel benzinemotoren beschikbaar zijn, bij de start zal er tussen vier verschillende motoren gekozen kunnen worden. De instapper is de SL 280 die met een V6-motor 231 pk en 300 Nm koppel uitbraakt. Ook de SL 350 zal met een zescilinder uitgerust worden, maar dankzij de grotere cilinderinhoud komt het vermogen op 316 pk en het maximale koppel op 360 Nm. Verder is er nog de SL 500 en SL 600, die eerste beschikt over een V8-motor met een vermogen van 388 pk en 530 Nm koppel terwijl de SL 600 dankzij een twaalfcilinder over 517 pk en 830 Nm koppel beschikt.

Kort na de lancering zal ook de AMG-divisie zijn interpretatie van de SL voorstellen, waarbij de SL 63 AMG over een V8 beschikt en de SL 65 AMG een V12 zal gebruiken. Respectievelijke piekvermogens zullen 525 en 612 pk bedragen. Volgens geruchten zal AMG voor de SL 63 AMG opteren voor een nieuwe 5.5-liter BiTurbo V8 in plaats van de huidige 6.2-liter V8. Dit om het verbruik verder terug te dringen.

Op de nieuwe generatie Mercedes SL is het nog wachten tot 2012, verwacht wordt dat het model op het autosalon van Parijs voorgesteld zal worden. Niet veel later, op het autosalon van Detroit in Januari 2013, zou de AMG-variant voorgesteld worden.

UPDATE: De Nieuwe Mercedes SL 2012 is ondertussen officieel onthuld + foto’s!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Impressie: Nieuwe Mercedes SL 2012"

  1. Buyck 27-12-2009 om 19:06

    100% sexy ! Man man man… het worden boeiende tijden.

  2. XliljeezyX 27-12-2009 om 20:36

    Een fijn geknepen mercedes E zonder dak. en wat gaatjes op de motorkap en de zijkant. Ziet er goed uit maar de huidige ziet er beter uit.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...