Ferrari zal op het autosalon van Genève een hybrideversie van de 599 voorstellen, zo wil de Italiaanse sportwagenbouwer het verbruik ernstig terugdringen.

Geruchten over een Ferrari Hybride doen al jaren de ronde maar volgens het Italiaanse autoblad Quattroruote zal Ferrari op het autosalon van Genève een hybride 599 concept voorstellen. Het zou daarbij niet gaan om een full-hybrid sportwagen, maar eerder een milde toepassing van de hybride technologie. De opgedane ervaring uit de Formule 1 met KERS (Kinetic Energy Recovery System) zou gebruikt worden in de 599.

Zo zal de remenergie opgeslagen worden in een batterij en zal die energie terug vrijgegeven worden bij het accelereren. Daarnaast krijgt 599 Hybride ook een Start-Stop-systeem dat moet helpen het verbruik verder terug te dringen. Dat alles zou een brandstofbesparing van 35% opleveren in stedelijke gebieden, de huidige 599 verbruikt in de stad 32,7 liter/100 km, de 599 Hybride zou in de stad maar 22,9 liter/100 km verbruiken. (Via: Quattroruote)