Overzicht toekomstplannen Fiat Groep 2010-2011


De Fiat Groep heeft zijn plannen voor 2010-2011 intern besproken. Zowel voor Fiat, Lancia, Alfa Romeo en Abarth zijn er updates en nieuwe modellen op komst.

Voor Fiat is volgend jaar het introductiejaar van de nieuwe Fiat Doblo, daarnaast krijgt ook de Qubo een update en zal het merk een compacte SUV lanceren op basis van een Chrysler. In 2011 zal Fiat een nieuwe Fiat Panda lanceren en komt er een grote MPV als vervanger van de huidige Ulysse. Tegen het einde van 2011 komt daar nog een extra MPV bij, die in twee varianten gepresenteerd zal worden. Als vijf- en zevenzitter. Deze worden dan de opvolgers voor de Fiat Idea en Multipla.

Bij Lancia krijgen de Ypsilon en Musa volgend jaar een facelift, terwijl de Delta een kleine update krijgt. In 2011 is er echter veel op komst bij Lancia, eerst en vooral zal het een nieuwe Ypsilon ontwikkelen maar daarnaast zullen verschillende Chrysler modellen omgetoverd worden tot Lancia’s. Zo komt er een middelgrote sedan en cabriolet in het D segment met als basis de nieuwe Chrysler 200C en wordt er een opvolger voor de Phedra voorzien op basis van de nieuwe Chrysler 300C. In hoeverre het design drastisch aangepast zal worden is nog niet bekend, maar met eenvoudige ‘badge engineering‘ zal Lancia het ongetwijfeld niet redden.

Voor de alfisten onder ons is er ook goed nieuws, naast de lancering van de nieuwe Alfa Romeo Giulietta krijgt de 159 een update en zal er een GTA-versie van de 8C Competizione voorgesteld worden. In 2011 zal de MiTo daarnaast een facelift krijgen. Op een opvolger voor de 159 is het dus nog wachten tot 2012.

Ook bij Abarth zal er volgend jaar vanalles te beleven vallen, het merk van de schorpioen zal volgend jaar een nieuw topmodel in het 500 gamma voorstellen onder de vorm van TC, gepositioneerd boven de 500 EsseEsse dus. Daarnaast worden volgend jaar ook de Abarth 500C en Abarth Punto Evo voorgesteld. We zijn alvast benieuwd! (Via: AutoEdizione)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Overzicht toekomstplannen Fiat Groep 2010-2011"

  1. Yannick 18-01-2010 om 20:54

    Ik kan alvast niet wachten op de Abarth Punto Evo :-). Hopelijk brengt men er snel nieuws over uit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...