Bertrand Baguette
Na het vertrek van Bas Leinders uit de Formule 1 in 2004 hebben we geen landgenoot meer in de koninginnenklasse van de autosport. Maar daar zou volgend seizoen verandering in komen, Bertrand Baguette zou namelijk de tweede stoel verkregen hebben bij Sauber F1.

Sauber had niet de minste problemen. BMW zag zichzelf genoodzaakt om de steun voor het team op te schorten waarmee het doek over het team zou vallen. Mede eigenaar en teambaas Peter Sauber wou het overkopen, maar kon geen goede deal maken. Na veel overleg kon Sauber zijn eigenste team dan toch overnemen, maar toen was de startlijst al afgesloten voor het volgende seizoen. Maar dankzij het vertrek van Toyota kreeg Sauber die startplek en is er hopelijk een einde aan al de tegenslag voor de Duiters.

Als beloning voor zijn overwinning in het World Series by Renault kampioenschap kreeg Bertrand Baguette een testdag met een F1 wagen tijdens de testweek in Jerez. Hijzelf en de ingenieurs van Renault waren erg tevreden met zijn prestatie, maar vooral de mensen bij Sauber waren erg te vinden voor zijn prestatie. Zo mocht hij nog een extra dag testen, nu bij Sauber zelf. Duidelijk lag het hem daar zeer goed, want naar eigen zeggen wordt hij de tweede rijder bij Sauber. Vorig week werd bekend dat Kamui Kobayashi alvast voor Sauber zal rijden. Deze Jap toonde vorig jaar extreem mooie dingen tijdens zijn twee invalbeurten voor Timo Glock. Zo werd hij zesde in Abu Dhabi, en kreeg hij veel complimenten over zijn racestijl.

Deze week zou het allemaal officieel worden. Baguette is er 96% zeker van dat hij volgend jaar racet voor Sauber. Hoe hij dat berekend heeft weet ik niet, maar zoals altijd in de Formule 1 speelt geld een grote rol. Hopelijk kan de Waal toch voldoende geld bijeenrapen om zo volgend jaar ons land te vertegenwoordigen in de F1.

Onze andere landgenoot die het zeer goed doet in de autosport, Jérôme D´Ambrosio zou ook goede contacten onderhouden met verschillende teams. Zo werd hij vorig jaar vicewereldkampioen in de GP2 klasse, en werd hij kampioen in het International Formula Master kampioenschap. Ook voor hem hopen we dat we hem ooit eens tegenkomen in de F1.

Bertrand Baguette