Mercedes S klasse
Downsizing is hot in 2009, en nu moet ook de toplimousine van Mercedes eraan geloven. Binnenkort komt de eerste S300 CDI beschikbaar, met slechts een viercilinder. Voordeel is de lage CO2 uitstoot.

De nieuwe S300 CDI krijgt een viercilinder met 204pk en 500Nm, wat niet mis is. We vinden deze motor ook al terug in de C- en E-klasse. In de S-klasse wordt hij gekoppeld aan de bekende 7G-tronic transmissie, en krijgt hij de hulp van een start-stop systeem, allemaal in functie van een lager verbruik.

Deze milieuvriendelijke instapper slaagt erg goed in zijn opzet, hij scoort een CO2 uitstoot van slechts 159gr/km, wat voor een wagen van anderhalve ton een goede prestatie is. Hierbij scoort hij beter dan zijn grote broer, de S350 CDI met 220gr/km en zijn hybridevariant, de S400 Hybrid die 186gr/km uitstoot. Mercedes maakt haast met deze schone S-klasse omdat de nieuwe Audi A8 ook zeer goed scoort inzake uitstoot. Zo heeft de 204pk sterkte 3.0 TDI een uitstoot van 159gr/km, én dat uit een zescilinder.

Volgens dezelfde bron komt de nieuwe generatie S-klasse in 2012, waarbij de lat inzake milieuvriendelijkheid nog hoger gelegd zal worden. Dan zal ook de 300CDI een hybridemotor meekrijgen om nog zuiniger te worden. (Via: Autoweek)