Spyshots: Mercedes SL 2012

Mercedes SL 2012
De laatste generatie van de SL is nog niet zo oud, maar toch zijn er alweer testmodellen gespot. Ook al zijn ze nog hevig gecamoufleerd, toch kunnen we al enkele stijlementen opmerken.

Aangezien de SLR de inspiratiebron was voor de huidige SL, zal de nieuwe SLS dezelfde rol volbrengen voor de nieuwe SL. Als we de testmodellen vergelijken met het huidige model zien we dat de nieuwe SL breder en lager zal zijn. Uiteraard zet Mercedes de trend verder om zoveel mogelijk gebruik te maken van lichte metalen, zoals een aluminum frame, om het verbruik te verminderen zonder aan de motor te moeten sleutelen. Aan de buitenkant verwachten we niet al te grote wijzigingen, op LED bundels in de lichten na, die uiteraard zullen meedraaien als je een bocht neemt.

Mercedes plaatst deze roadster hoog in zijn gamma en dat zullen we binnenin ook merken aan het interieur dat elementen overneemt uit de SLS en de nieuwe CLS. Hoogwaardige kwaliteit en een goede uitrusting, zoals we het van de Duitsers gewend zijn. Ook qua motoren moeten we in de hoogste klasse zoeken, zowel voor dieselaars als bezinefanaten is er wat wils. De huidige SL600 zou opnieuw het topmodel worden, maar in de toekomst zal de SL63/65 AMG uiteraard die positie innemen. Opnieuw zijn de geruchten over een nieuwe motor van de partij, een 4 liter biturbo V8. Waar rook is, moet er toch vuur zijn?

Midden 2012 zou deze sportwagen officieel bekend gemaakt worden, in 2013 zullen de eerste exemplaren van de band rollen. De prijs zou in dezelfde klasse blijven, momenteel betaal je voor de instapper SL300 82.000 euro en voor het topmodel SL65 230.000 euro. Over een hybride is er niets bekend, maar de motor uit de S400 hybride is misschien wel een optie. Allemaal toffe vooruitzichten voor deze mooie cabrio, maar laten we eerst nog wat genieten van het huidige model. (Via WCF)

Mercedes SL 2012

Mercedes SL 2012

Mercedes SL 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...