BAIC koopt knowhow Saab, Spyker nog in de running

Saab 9-3 Prefacelift
GM heeft bevestigd dat het Chinese BAIC de rechten, knowhow en productie van de oude 9-3 en 9-5 heeft gekocht, Spyker blijft wel in de running voor de overname van het merk Saab.

Het Chinese Bejing Automotive Industry Holding Co (BAIC) heeft alle technologie en rechten verworven op de pre-facelift 9-3 (2002-2007) en de ondertussen reeds oude 9-5. De Chinese autobouwer zal de Saab technologie gebruiken voor zijn eigen modellen, en de kans is groot dat het daarnaast de Saab 9-3 en 9-5 met een andere badge zal verkopen in China.

De verkoop van de oude productielijnen van Saab is volgens Spyker CEO Victor Muller een goede zaak, aangezien het nu niet zal moeten betalen voor de oude productielijnen bij een mogelijke overname van het merk. Spyker zou dan de productielijnen van de gefacelifte Saab 9-3, de nieuwe Saab 9-5 en de conceptplannen van de 9-4X kopen. Volgens bronnen is Spyker nog steeds de beste optie voor GM, de tijd dringt echter, voor 31 december moet GM een overnemer hebben gevonden, anders sterft het merk Saab net als Saturn en Pontiac een stille dood.

UPDATE: BAIC koopt enkel de oude productielijnen van de Pre-facelift Saab 9-3 en de oude Saab 9-5, het artikel werd dan ook aangepast.

Saab 9-5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...