Alanqa V-Guard
Nu het wat minder gaat met het ruige Hummer azen anderen op de markt. Zo komt nieuwkomer Alanqa Motor Company met 2 heftige modellen waarbij een Hummer verwaterd, de BodyGuard en de V-Guard.

Krachtbron voor deze ultieme woestijnracers komt van Corvette, een dikke 7.4 liter V8 met 620pk zorgt ervoor dat er nooit kracht tekort komt. Topsnelheid zou rond de 210km/u liggen, maar bij dit type wagens is dat niet zo belangrijk. Opmerkelijk is dan weer wel dat de redelijk zware V-Guard met zijn 2,5 ton in zeven tellen naar de 100 km/u gaat, het maximaal laadgewicht is 4 ton. De V-Guard is een snelle interventiewagen terwijl de Bodyguard iets groter is, dus beter geschikt voor personenvervoer. Qua configuratie is bij deze wagens alles mogelijk, van observatie-enheid tot geschutspost. Deze wagens van Alanqa zijn ook echte SUV’s, en hebben daarom een grote bodemvrijheid. Dankzij de tank van 200l geraak je ongeveer 750km ver zonder te moeten tanken, voor zuinig te rijden opteer je best voor iets anders.

Productie-aantallen zouden rond de 100 per jaar liggen, met een kostprijs tussen de 100.000 en 220.000 euro, afhankelijk van de configuratie. Eerst zou de militaire markt de doelgroep zijn, waarna er vervolgens ruimte is voor de civiele markt. Meer informatie omtrent het onbekende Alanqa en hun Guard’s volgt na de Dubai Motor Show, die op 15 december 2009 start. (Via WCF)

Alanqa V-Guard

Alanqa V-Guard

Alanqa V-Guard

Alanqa V-Guard

Alanqa V-Guard

Alanqa V-Guard

Alanqa V-Guard

Alanqa V-Guard