Nu VW klaar is met de overname van Porsche, hebben ze een nieuw doelwit gekozen. Het Japanse Suzuki verkoopt namelijk 20% van haar aandelen aan de VAG groep.

Voor deze participatie betaalt Volkswagen in januari zo’n 223 miljard Yen, wat omgerekend neerkomt op een kleine 2 miljard euro. Een koopje als je weet dat ze 4 miljard betaalden voor Porsche. Het hoofddoel van deze integratie is de aanwezigheid in India te verstreken, omdat Suzuki daar sterk aanwezig is. India is naast China één van de meest florerende gebieden ter wereld, en heeft daarom een groot groeipotentieel.

Suzuki is niet alleen aanwezig op de automarkt, maar is ook gespecialiseerd in kleinere stadswagens en moto’s, wat goed aansluit in het portfolio van Volkswagen. In Japan, het thuisland, produceert Suzuki ongeveer de helft van de wagens en dat biedt uitstekende exportmogelijkheden naar onringende landen zoals China, Rusland en India.

In de toekomst zal Volkswagen zeker en vast hun participatie uitbreiden, om zo in de toekomst een elfde merk te hebben binnen de VAG groep. De andere concurrenten zijn gewaarschuwd! (Via Nieuwsblad)