Update: Nieuwe interesse voor Saab

Saab 9-X Air Concept
De laatste weken waren heel turbulente weken voor autobouwer Saab. BAIC, een Chinese automobielbouwer, zegt nog steeds interesse te vertonen in Saab. Dat blijkt uit hun lening die ze recentelijk aanvroegen en toegekend kregen.

De mogelijke reden waarom Chinese autobouwers een drang hebben om westerse merken over te kopen is de technologie die ermee gepaard gaat. Op deze manier kunnen de Chinezen hun productie opdrijven, de veiligheid verbeteren, het imago opkrikken, enz… waardoor hun kans om mee te spelen op de wereldmarkt positief wordt beïnvloed. Dit was reden genoeg voor de door de regering bestuurde bank, en tevens grootste van het land, Bank of China, om een lening goed te keuren van een slordige 20 miljard Yuan, omgerekend €1,98 miljard. Beide partijen waren onbereikbaar voor commentaar.

Hierdoor hoopt BAIC, dat tussen haakjes niet eens een eigen merk heeft, hogerop te komen in de lijst van grootste autobouwers in China. Momenteel zijn ze ’s lands vijfde grootste. De gunst die Bank of China hen toekende is niet uniek. Zo heeft het enkele dagen voorheen een lening goedgekeurd van 15 miljard Yuan aan BYD, een Chinese autobouwer van o.a. elektrische auto’s.

BAIC is niet de enige die momenteel interesse vertoont in een westers merk. Zo heeft Geely laten weten dat hun bod van $1,8 miljard voor Volvo nog steeds geldt. Wel is het zo dat ze nog een miljard Dollar tekort komen voor de overname. Gaat de “Big Four” van China ook hierop inspringen en hen te hulp schieten? (via: Reuters)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...