Volkswagen_Amarok
Volkswagen heeft de foto’s van haar nieuwe pick-up, de Amarok, de wereld ingestuurd. We zagen eerder het conceptmodel, het productiemodel wijkt weinig af.

Tegen 2010 zou de wagen in Europa moeten aankomen. Amarok is een vertaling voor Wolf, wat moet wijzen op de avontuurlijke, wilde en robuuste eigenschappen van deze pick-up. Ook al gaat het hier om een pick-up truck, zien we duidelijk dat het hier om een Volkswagen gaat. De voorkant is bijzonder typerend en ook de binnenkant loopt volledig in lijn met de andere Volkswagen-producten.

De Amarok meet 5,25 meter en heeft een laadruimte van 2,52 vierkante meter. Dit zou volgens Volkswagen van de Amarok de pick-up met de grootste laadruimte maken. Het laadgewicht dat de Amarok kan meezeulen bedraagt 1.150 kg. Standaard beschikt de Amarok over ABS, ESP en Hill Hold Assistant. De wielen zijn standaard 16″ groot, maar kunnen uiteraard groter gekozen worden. Het Trendline-pakket omvat een radio met CD-speler en airconditioning en het Highline-pakket doet daar nog ‘ns 17″ wielen en bumpers in carrosseriekleur bovenop.

Het motorenpallet van de Amarok doet ons niet verbazen. De Amarok wordt gelanceerd met een 2.0 TDI-motor die 163 pk levert en 400 Nm koppel genereert. Later moet een fiscaalvriendelijkere versie op de markt komen met dezelfde motor, maar slechts 122 pk. Misschien een beetje underpowered? Die laatste motor zou 7,6 liter diesel drinken per honderd kilometer, de eerstgenoemde motorisatie heeft 0,2 liter per km meer nodig.

De lancering zal in Zuid-Amerika plaatsvinden, tegen 2010 kunnen we de Amarok hier verwachten. Het moge duidelijk wezen dat de Amarok vooral bedoeld is voor de Zuid-Amerikaanse markt, daardoor zijn onder andere de radio en de airco niet standaard.

Amarok Volkswagen

Amarok Volkswagen

Amarok Volkswagen

Amarok Volkswagen