Spyker heeft interesse in Saab

Spyker C8 Aileron
Nu de deal met Koenigsegg is afgesprongen is GM op zoek naar nieuwe interesse voor Saab, het Nederlandse Spyker zou tot de geïnteresseerden behoren.

Samen met zijn Russische partner Converse Bank zou de Nederlandse autobouwer Spyker een bod gedaan hebben op het noodlijdende Zweedse automerk. Spyker wil het volledige merk opkopen, inclusief de 9-4X Concept, dat volgens CEO Muller ‘erg levensvatbaar’ is. We kunnen ons alleen de vraag stellen hoe een merk dat nog nooit winst kon maken de overname van een ander merk dat de laatste zeven jaar geen winst heeft gemaakt kan financieren en verantwoorden aan zijn aandeelhouders.

Er waait wel een nieuwe wind bij de Nederlandse sportwagenbouwer, Spyker kwam deze week met het nieuws dat het zijn productielijn zal verhuizen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk. Met deze verhuis zou het merk miljoenen euro’s per jaar besparen. Als Spyker erin slaagt om Saab over te nemen zou het de technologie van Saab goed kunnen gebruiken om de Spyker D12 Peking-to-Paris verder te ontwikkelen.

In totaal zijn nu vier geïnteresseerden gesignaleerd, naast het Nederlandse Spyker zijn er het Chinese BAIH, Merbanco en de Renco Group. BAIH zou daarbij enkel geïnteresseerd zijn in de 9-3 en 9-5 modellen. Wie de overnemer van Saab wordt zal GM in de komende weken beslissen. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...