Officieel: Kia Cadenza + Video

Officieel: Kia Cadenza
Kia heeft eindelijk de officiële informatie en foto’s doorgestuurd van de Kia Cadenza, een luxe sedan voor de Westerse markt.

In oktober kregen we de eerste foto’s en details over de Kia Cadenza, vandaag heeft Kia echter alle officiële informatie en foto’s vrijgegeven. De Kia Cadenza zal eerst zijn opwachting maken in thuisland Korea, daar wordt de wagen vanaf volgende maand verkocht. Vanaf de lente van 2010 moet de Cadenza echter ook in Europa voet aan wal zetten.

De Kia Cadenza moet het vlaggenschip van het Koreaanse merk worden en is de productieversie van het KND-5 conceptmodel. De Cadenza staat op het platform van de Hyundai Azera en zal voorwielaangedreven zijn. Onder de motorkap zal er keuze zijn tussen Hyundai’s Theta 2.4-liter viercilinder benzinemotor met 175 pk of een 3.5 liter V6 met 273 pk. Optioneel zal de Cadenza met deze laatste motorisatie vierwielaandrijving meekrijgen.

De Cadenza oogt erg Westers, de voorkant krijgt de nieuwe Kia-look mee en moet volgens Kia een brullende tijger symboliseren. In profiel oogt de Cadenza als een Europese zakensedan en ook achteraan en op het vlak van interieur valt er weinig aan te merken. Volgens Kia moet de Cadenza kunnen wedijveren met de Duitse zakensedans. Kia heeft voor Europa nog geen prijzen vrijgegeven van de Cadenza, maar we verwachten dat Kia deze vanaf 26.000 euro zal verkopen.

Officieel: Kia Cadenza

Officieel: Kia Cadenza

Officieel: Kia Cadenza

Officieel: Kia Cadenza

Officieel: Kia Cadenza

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Kia Cadenza + Video"

  1. XliljeezyX 26-11-2009 om 15:43

    Beetje een insignia look heeft hij.

  2. Mrnix 30-11-2009 om 17:05

    idd en de achterkant een beetje van een 7 klasse… maar wees eerlijk wie wilt da nu kopen?

  3. XliljeezyX 30-11-2009 om 23:24

    @Mrnix, geen idee. misschien mensen die een lease auto krijgen?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...