Allemaal goed en wel, zo’n nieuw vlaggenschip, de markt vraagt meer. Komt er een kleiner model en een SUV?

Momenteel produceert Bentley zo’n 6.000 stuks, 4.000 minder dan moederbedrijf VW wil. Om de verkoop wat te verhogen zou Bentley enerzijds downsizen en anderzijds uitbreiden. Tegen 2014 zou er een nieuwe compacte Bentley komen, die naar de analogie met de New Grand Bentley de naam New Compact Bentley zou krijgen. ‘Compact’ moet je uiteraard met een serieuze korrel zout nemen.

De bedoeling is dat er naast de Continental-reeks en de Mulsanne-reeks dus een geheel nieuwe productlijn komt te staan, die zich onder de net vermeldde reeksen positioneert. Wellicht kunnen we in deze reeks dan ook een tweedeurs-, een vierdeurs- en een vijfdeursvariant verwachten. Over die vijfdeursvariant wordt er gefluisterd dat het wel eens een crossover zou kunnen worden.

Onder de motorkap hoort er uiteraard geen W12-motor, de nieuwe compacte lijn positioneert zich immers onder de Continental-lijn. Gelukkig heeft moederbedrijf Volkswagen nog genoeg motoren in aanbieding. De V8-motor van Audi lijkt een ideale motor voor de klus. Diesel is een optie, maar enkel wanneer diesel meer populariteit zou kunnen in de VS. (via eGM)