Verkoop Saab aan Koenigsegg gaat niet door

Saab X-Air Concept
De verkoop van de Zweedse autofabrikant Saab aan Koenigsegg gaat niet door, dat heeft de zweedse sportwagenbouwer vandaag beslist.

De overname van Saab door Koenigsegg deed sowieso al de wenkbrauwen fronsen, Koenigsegg telt maar 45 werknemers en hoe het bedrijf aan voldoende financiering zou komen bleef lange tijd een raadsel. Nu heeft Koenigsegg zelf de stekker uit de hele deal getrokken, volgens de officiële verklaring omdat de hele deal niet snel genoeg vooruit ging: “The time factor has always been critical for our strategy to breathe new life into the company.”

Koenigsegg wou samenwerken met de Chinese autofabrikant BAIC om aan voldoende financiering te komen, nu de sportwagenbouwer uit de deal stapt is de toekomst van Saab echter erg onzeker. GM liet weten erg teleurgesteld te zijn over het besluit van Koenigsegg. Het Amerikaanse concern vraagt nog enkele dagen bedenktijd rond de situatie. (Via: Nu.nl)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Verkoop Saab aan Koenigsegg gaat niet door"

  1. dimitri 25-11-2009 om 22:15

    jammer, had die concept toch graag in realiteit zien overgaan

Reageer

Reactie aan het plaatsen...