Officieel: Cadillac CTS Coupe

Cadillac_CTS_Coupé
We zagen eerder al een conceptmodel van de Cadillac CTS Coupé, het uiteindelijke model is een exacte kopie geworden.

Het feit dat deze CTS Coupé een exacte kopie is van het conceptmodel hoeft natuurlijk niet negatief te zijn. Het gebeurt zelden dat een constructeur een productiemodel maakt dat nauw aansluit bij het concept en dat is soms wel jammer. Onze wagens zouden zeker een stuk creatiever zijn mocht dit vaker het geval zijn.

Na de Cadillac CTS, de Cadillac CTS-V en de Cadillac CTS Sport Wagon is het dus nu tijd aan de Cadillac CTS Coupé om het gamma verder te vervolledigen. Nog even wachten en de CTS-familie is compleet. Dit zal gebeuren wanneer de Cadillac CTS-V Coupé op de markt komt. Aan de ene kant is het design van de Cadillac Coupé duidelijk herkenbaar binnen de Cadillac-familie, maar aan de andere kant valt hij meer op dan gelijk welke andere Cadillac, dankzij zijn gewaagde vormen. Dit model heeft zelfs iets weg van de Cadillac Cien, een conceptwagen van een tijdje geleden.

Onder de motorkap van deze Coupé ligt een 3.6 liter grote V6-motor die voor 309 pk zorgt. Andere motorisaties zijn er momenteel nog niet beschikbaar. Tegen 2010 zou de wagen bij ons in de showroom moeten staan, bij de Amerikaanse dealers is de CTS Coupé al iets vroeger beschikbaar.

Standaard is de CTS Coupé aan een manuele zesbak gekoppeld, een automaat is een optie. Aangezien de CTS Coupé sportieve allures heeft, biedt Cadillac een Performance Package aan en een Summer Tire Performance Package. Het eerste pakket omvat 18″ velgen en de mogelijkheid te kiezen tussen achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. Wie voor het Summer Tire Performance Package kiest, krijgt velgen met maatje 19″ en banden van sportrubber. Wie een echte sportwagen wilt, wacht beter nog even tot de CTS-V Coupé uitkomt, die over een V8-motor met meer dan 500 pk beschikt. (via AW)

Cadillac CTS Coupe

Cadillac CTS Coupe

Cadillac CTS Coupe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...