Lamborghini Urus is 2011?


Komt Lamborghini in 2011 met een concurrent voor de Ferrari Enzo II? Het Italiaanse merk registreerde alvast de naam Urus.

De CEO van Lamborghini, Stephan Winkelmann, heeft laten weten dat het doel van Lamborghini onder meer is elk jaar een nieuwe wagen te produceren. Volgend jaar komt er een opvolger van de Lamborghini Murcielago, die wellicht de naam Jota krijgt. De Jota krijgt een chassis van carbon en een aluminium frame. De kracht komt uit de gekende 6.0 liter V12-motor, maar zal wellicht groter dan voorheen zijn: ongeveer 700 pk.

Dat is allemaal voor het jaar 2010, wat er in 2011 zal komen is nog niet geweten. Er wordt weliswaar verwacht dat Lamborghini de concurrentie zal aangaan met de Ferrari Enzo en haar eigen supercar zal bouwen. Dit topmodel zou de naam Urus meekrijgen, een merknaam die Lamborghini intussen al registreerde. Eventjes geleden dachten we dat de Estoque de naam Urus zou dragen, maar dat bleek niet het geval.

De nieuwe Ferrari Enzo wordt geacht ongeveer 700 pk te produceren en daarom gaan de heren bij Lamborghini voor een krachtigere motor die 800 pk zou moeten uitbraken. Dit is niet alleen om de Scuderia te snel af te zijn, maar ook om de Urus boven de Jota te positioneren. Nul naar honderd zou met een dergelijk vermogen iets meer dan 3 seconden moeten duren. Wij kijken er alvast naar uit! (via eGM)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lamborghini Urus is 2011?"

  1. Buyck 24-11-2009 om 11:14

    De strijd der titanen is weer in volle hevigheid losgebarsten!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...