Hummer H4 en H5 op komst?


Zal de Chinese overnemer van HUMMER voor een nieuwe wind in het bedrijf zorgen?

Het lijkt er alleszins op, want Tengzhong Heavy Industrial Machinery (THIM) zal normaalgezien enkele kleinere modellen in het gamma introduceren. HUMMER zelf had deze plannen ook al langer, door het verse geld zouden de plannen nu effectief ook tot uitvoer gebracht worden. De verkoop van HUMMER viel de laatste jaren in een diep gat, vooral door het benzineverslindende imago van deze zware wagens.

Het tij moet volgens THIM keren en dat lukt volgens hen het best via kleinere modellen. Het H4-model is al zo goed als klaar en werd door GM ontworpen, u herinnert zich het HUMMER HX Concept misschien nog. Het enige dat THIM nog moet doen is er de laatste hand aan leggen. Het kleinste model, de HUMMER H5, zou wel nog ontworpen moeten worden. Het mag weliswaar al duidelijk zijn dat de looks zo goed als ongewijzigd zullen blijven, alleen de milieuvriendelijkheid zal er op vebeteren.

Wat denken jullie ervan? Doet HUMMER hier afbreuk aan haar merk-imago dat pure kracht uitstraalt, of vinden jullie het net goed dat ook HUMMER de milieuvriendelijke toer opgaat? Laat het gerust weten in de reacties! (via LLN)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Hummer H4 en H5 op komst?"

  1. hp 20-11-2009 om 17:17

    de eerste concept lijkt een kopie van de Toyota FJ

  2. dimitri 23-11-2009 om 14:09

    ik vind de styling zeker geslaagd, alleen hoop ik nu dat ze aangenaam rijden

Reageer

Reactie aan het plaatsen...