Mercedes komt met baby SLS AMG tegen 2013

Baby Mercedes SLS AMG
Nu de Mercedes SLS AMG te koop is, wil Mercedes tegen 2013 een baby SLS AMG op de markt brengen.

De baby SLS AMG zou minder breed en een stuk korter worden dan de SLS AMG, daarnaast zal de kleine SLS geen vleugeldeuren hebben om de kostprijs verder te drukken. Qua positionering zal de baby SLS iets hoger staan dan de SLK 55 AMG. Van de kleine SLS zouden zowel een Coupé als een Roadster gebouwd kunnen worden, beoogde concurrenten zijn de Porsche 911 Carrera S en Audi R8 V8.

Onder de motorkap zou deze baby SLS AMG een twin-turbo V8 krijgen met een vermogen van om en bij de 507 pk. Het volledig vermogen zou naar de achterwielen gestuurd worden via een zeventraps automaat met dubbele koppeling en een gelimiteerd slipdifferentieel. De sprint van 0 naar 100 km/u moet daardoor in 4,5 seconden voorbij zijn. Geschatte kostprijs? 90.000 euro, de kleine SLS zou vanaf 2013 verkocht worden. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...