Kimi Raikkonen
Na vele geruchten en speculaties heeft de waarnemer van Kimi Raikkonen er zelf een einde aan gemaakt. De Iceman zal geen F1 rijden in het komende seizoen.

De laatste onderhandelingen met McLaren zijn afgesprongen en daarmee is de kous af voor Kimi. Hij moest vertrekken bij Ferrari omdat ze het daar voor de Spanjaard Fernando Alonso hebben. Na al wat hij voor de Scuderia deed werd hij toch vriendelijk bedankt voor de gewezen diensten én kreeg hij zijn volledig loon voor volgend seizoen uitbetaald.

Direct uitbetaald zonder iets te moeten doen, als dat niet ideaal is. Toch bleef de Fin bij zijn hoge looneisen en de vereiste dat hij een competitieve wagen zou krijgen. Enkel McLaren & MercedesGP zouden dus in dat plaatje passen, maar na vele pogingen bleef de Fin zonder contract zitten, daarom dat hij nu een jaartje stopt met de Formule 1. Hijzelf is ervan overtuigd dat hij volgend jaar terug zal komen in de koninginnenklasse van de autosport.

Om zijn dagen toch nuttig te vullen zou hij zich toewerpen op de rally. Zo zou hij de eerste wereldkampioen in beide klassen willen worden. Ook de wereldberoemde uithoudingsrace van Le Mans staat op zijn to-do lijstje.

Het vertrek van de Fin is een triestige zaak voor de sport. Zelfs met een mindere wagen kon hij goed uit de hoek komen. Zo werd hij in 2007 wereldkampioen, finishte hij 18x als eerste, behaalde hij 16x de poleposition en verzamelde hij in zijn volledige carrière 579 punten. Ikzelf hoop dat hij ooit terugkomt naar de F1, maar dat valt af te wachten.