Citroen DS2 op basis van Revolte Concept?


Citroën is bezig met de invoering van een luxe-lijn aan wagens: de DS-lijn. Naast de DS5 en DS3, die in België vanaf maart gecommercialiseerd wordt, zou er nog een derde model aankomen: de Citroën DS2. Basis hiervoor: het Revolte Concept.

Het Revolte Concept moest de herinnering aan de legendarische 2CV terug levendig maken. Het uiteindelijke productiemodel van dat studiemodel zou tegen 2012 het levenslicht moeten zien in de vorm van de nieuwe Citroën DS2. Daarmee lanceert Citroën direct een breed gamma van luxe-wagens gelijkmatig over de tijd. In 2010 (in maart volgend jaar om precies te zijn) zullen we voor het eerst kunnen kennismaken met de Citroën DS3. Ongeveer een jaar later moet de Citroën DS5 op de markt komen en nog een jaar later kunnen we normaal de moderne interpretatie van de geit verwelkomen in de showroom.

Het design van de wagen zou iets conventioneler worden dan het momenteel is, maar de zelfmoorddeur die we ook kennen van de MINI Clubman zou toch het productiestadium halen. De koplampen zullen wat groter worden, zo moet dat nu eenmaal volgens de wet, en de wagen zal ook wat smaller worden, kwestie van zijn roots niet te vergeten.

De Citroën DS2 is bijzonder trouw gebleven aan het designconcept van de Citroën 2CV, maar werd op een bijzonder moderne manier geïnterpreteerd. We zien duidelijk dezelfde daklijn en de motorkap van het conceptmodel lijkt verdacht goed op die van de originele 2CV. Onder die motorkap zal er wellicht een waaier aan driecilinder benzinemotoren komen te liggen, de enige optie voor dieselaars zou een 1.4 liter grote dieselmotor worden die 70 pk levert.

Veel meer informatie omtrent de DS2 kunnen we nog niet geven, de lanceringsdatum (2012) is immers nog veraf en wellicht moet Citroën zelf nog bijzonder veel beslissingen nemen omtrent het productiemodel. Wel tonen we graag nog enkele fotootjes van het conceptmodel van de DS2, de Citroën Revolte. (via AE)

Frankfurt 2009 Citroen Revolte

Frankfurt 2009 Citroen Revolte

Frankfurt 2009 Citroen Revolte

Frankfurt 2009 Citroen Revolte

Frankfurt 2009 Citroen Revolte

Frankfurt 2009 Citroen Revolte

Frankfurt 2009 Citroen Revolte

Frankfurt 2009 Citroen Revolte

Deel dit bericht:

2 reacties op "Citroën DS2 op basis van Revolte Concept?"

  1. dimitri 18-11-2009 om 16:31

    ziet er wel leuk uit voor een vrouwtje

  2. Bart Deceuninck 19-11-2009 om 0:51

    Kijk, dat vind ik nu verdraaid mooi zeg…wat onze Zuiderburen, de Fransozen uit hun
    pen schudden en nu nog hopelijk op de markt, de straat en voor mijn deur…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...