Preview: Mitsubishi’s compacte crossover

Mitsubishi_Compact_Crossover
Binnenkort komt Mitsubishi met een nieuwe, compacte crossover. Hier zijn alvast de beelden die Mitsubishi bij het patentenbureau neerlegde.

Hoe de wagen er precies zal uitzien, kunnen we niet direct zeggen, al helpen de bovenstaande tekening en de onderstaande schets ons bijzonder goed op weg. De voorkant lijkt bijzonder goed op die van de Mitsubishi Outlander, maar de wagen zal iets kleiner worden dan de Outlander. Bij het concept bestond de achterkant nog grotendeels uit glas, bij het uiteindelijke productiemodel zal dat – uiteraard – niet langer het geval zijn.

Het platform waar deze compacte SUV op zal staan is afkomstig van de Mitsubishi Lancer, met optionele vierwielaandrijving. Wellicht zal Mitsubishi’s 135 pk sterke aluminium dieselmotor de meest gekozen motorisatie in Europa worden. Voor wie het wat meer mag zijn, komt er ook nog een 190 pk sterke variant. De dubbele koppeling die op het concept zat, zal de weg naar het productiestadium wellicht niet gevonden hebben.

Bovendien is het zo dat de look van deze SUV wellicht gedeeld zal worden met de PSA-groep, net zoals Mitsubishi dat eerder al met de Outlander deed. De rode kleur op de tekeningen moet tonen dat de voorkant uniek is en voorbehouden blijft voor Mitsubishi, Peugeot en Citroën kunnen waarschijnlijk hun gang gaan met de achterkant. Debuut? Het autosalon van Genève in maart. (via Car)

Mitsubishi Compact Crossover

Mitsubishi Compact Crossover

Mitsubishi Compact Crossover

Mitsubishi Compact Crossover

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...