Fiat 500
Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe heeft maandag een voorlopige keuringsprocedure aangekondigd voor de Fiat 500.

Enkele weken terug werden we verrast door het bericht dat de Fiat 500 niet door de autokeuring kwam door problemen met de ophanging. De ingenieurs van de Italiaanse autobouwer en de Federale Overheidsdienst Mobiliteit hebben zes maanden overleg gepleegd, maar het is nog steeds niet duidelijk waarom de helft van de Fiats 500 faalt voor de ophangingstest.

Om dat er geen wezenlijk probleem is met de achterophanging van de 500 – kleine, lichte auto’s zetten logischerwijs minder gewicht op de achteras – zal er tot midden april volgend jaar een voorlopige procedure worden ingelast. De voorlopige procedure bestaat uit een verhoogde druk op de banden én een gewicht in de koffer van de wagen. Tot april zal er verder gezocht worden naar een eventuele aanpassing van de test, lichte personenwagens (waaronder de 500 net niet valt) hoeven namelijk niet zo’n strenge ophangingstest te ondergaan. Tegelijkertijd zal ook Fiat het probleem verder onderzoeken. Wordt ongetwijfeld vervolgd… (Via: DeStandaard)