Een Fiat- en Lancia-badge voor Chrysler en Dodge?


Het enige merk dat Chrysler nog wereldwijd zal verkopen is Jeep. Om toch nog modellen van Chrysler en Dodge in Europa te verkopen, zou er een badge van Fiat of Lancia op de Amerikaanse modellen prijken.

In Amerika zou net het omgekeerde gebeuren. Lancia- en Fiat-modellen zouden daar badges van Chrysler en Dodge krijgen. Er zijn verschillende plannen omtrent de wederzijdse uitwisseling. Zo zou de Lancia Phedra zoals we die vandaag kennen van de markt verdwijnen en zou er een Chrysler Voyager in de plaats komen, die dan op zijn beurt terug een Lancia-badge krijgt opgespeld. Verder zou de immens mooie Lancia Thesis opgevolgd worden door de Chrysler 300C of 200C. De Chrysler 200C lijkt op zijn beurt weer erg goed op de Opel Insignia. Dus door al deze ingewikkelde constructies zou de Lancia Thesis in feite een Amerikaanse Chrysler zijn, die dan op zijn beurt lijkt op een Duitse Opel.

Ook bij Fiat zouden er enkele verschuivingen in het gamma plaatsvinden. Zo zou de Fiat Ulysee plaats moeten maken voor de Dodge Journey en zou de Dodge Nitro de huidige Fiat Sedici vervangen. Verder zou ook de Fiat Croma hatchback eraan moeten geloven en zou deze vervangen worden door een Dodge van dezelfde afmetingen.

Wat denken jullie ervan, past er een Italiaanse badge die passie moet uitstralen op een Amerikaanse wagen die meestal niet bijzonder veel passie uitstraalt? Voor wie er geen idee van heeft hoe een combinatie van die twee eruit zou zien, hebben we hieronder enkele foto’s toegevoegd van hoe de combinatie van Amerikaans-Italiaanse wagens eruit zou kunnen zien. (via CS)

De Chrysler Delta:

Chrysler Dodge Fiat Lancia

De ‘nieuwe’ Lancia Phedra:

Chrysler Dodge Fiat Lancia

De Lancia Thesis:

Chrysler Dodge Fiat Lancia

Deel dit bericht:

4 reacties op "Een Fiat- en Lancia-badge voor Chrysler en Dodge?"

 1. PJS 16-11-2009 om 9:23

  Ik walg van het idee dat Chrysler modellen als Lancia verkocht zullen worden.. Lancia is een edelmerk met een roemrijk verleden dat niet zomaar te grabbel gegooid mag worden!

 2. XliljeezyX 16-11-2009 om 13:13

  Om heel eerlijk te zijn vind ik dat concept van de nieuwe Thesis wel beter dan wat er nu rond rijdt.

  Maar inderdaad PJS daar ben ik het ook zeker mee eens.

  PS. wordt chrysler dan nu Europees?

 3. Esprit de Flandre 12-01-2010 om 20:22

  Hoe kom je erbij dat de 200C hetzelfde is als een Insignia??

  De Insignia is een GM-product, en zal in de US verkocht worden onder het Buick-label. De 200C lijkt, dor zijn koplampen, wel een beetje op de Insignia, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Je gooit er met je ‘klak’ naar.

 4. MRM 12-01-2010 om 20:33

  De Chrysler 200C is dan op zijn beurt weer identiek aan een Opel Insignia.

  Deze zin zou inderdaad voor wat verwarring kunnen zorgen. Uiteraard is de 200C geen product van GM, maar de gelijkenis met de Insignia – of de Buick Regal zo je het wil – is toch wel redelijk treffend.
  De verwoording diende vooral om te vertellen dat de 200C toch wel verdacht veel lijkt op een Opel Insignia.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...